• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Betaalmethoden

Betaalmogelijkheden

 

Bancontact/Mister Cash

(België)

Nadat je Bancontact/Mister Cash hebt gekozen als betaalwijze, vul je het kaartnummer op de Bancontact-kaart die bij je zichtrekening hoort in. Voor Bancontact/Mister Cash begint dit nummer altijd met 6703. Log nu in via je telefoon of kaartlezen in de beveiligde omgeving van je eigen bank. Elke bank heeft een eigen manier van inloggen. Tenslotte bevestig je de transactie, op dezelfde manier als waarop je gewone overschrijvingen binnen de online omgeving van je bank bevestigt. Je ontvangt nu een bevestiging van de geslaagde Bancontact/Mister Cash-betaling en wordt daarna automatisch teruggestuurd naar onze webshop.

 

Belfius

(België)

Je kiest eerst Belfius als betaalmethode en kiest vervolgens of je via mobiel wilt kopen (Belfius Mobile) of desktop (Belfius Direct Net). Belfius Mobile werkt via een QR-code. Je kan snel afrekenen door de QR-code te scannen. Kies je voor Belfius Direct Net? Dan heb je je kastje (of reader, scanner) nodig om de betaling te accorderen.

 

Carte Bancaire

(Frankrijk)

Het betalen met Carte Bancaire via Mollie werkt hetzelfde als betalingen via bijvoorbeeld Mastercard en Visa. Je kiest in het betaalscherm voor de optie “Creditcard”. Vervolgens voer je je kaartgegevens in en klik je op ‘Pay’.

 

EPS

(Oostenrijk)

Je selecteert je bank uit de lijst met deelnemende banken. Na het selecteren van de bank meldt je je aan bij de online bankomgeving. In de online bankomgeving beoordeel je de vooraf ingevulde betalingsgegevens. Wanneer alle informatie juist is, autoriseer je de betaling. Na de autorisatie ontvang je een bevestiging.

 

Giropay

(Duitsland)

Je plaatst een bestelling en geeft aan met Giropay te willen betalen. Nadat de eigen bank is geselecteerd, wordt je doorgeleid naar internetbankieren van je eigen bank. Daar staat de betaalopdracht reeds klaar. Je autoriseert de betaling op dezelfde manier als bij internetbankieren. Het bedrag wordt dan afgeschreven van je betaalrekening en tot slot word je geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

 

iDEAL

Nadat je iDEAL hebt gekozen als betaalwijze, selecteer je je eigen bank. De daadwerkelijke betaling vindt daarna plaats in de vertrouwde omgeving van de website van je bank. Er worden verschillende methodes gebruikt om de betaling te verifiëren. Afhankelijk van je eigen bank kan dit zijn doormiddel van een TAN-code via SMS, een QR code in de app of een e.dentifier. De betaling wordt vervolgens direct verwerkt. Je ontvangt nu een bevestiging van de geslaagde iDEAL-betaling en wordt daarna automatisch teruggestuurd naar onze webshop.

 

ING Home'Pay

(België)

Het gebruik van ING Home’Pay is simpel. Je kiest in het betaalscherm voor ING Home’Pay. Vervolgens log je in op je ING account, waarna het een kwestie is van de juiste rekening selecteren, de gegevens controleren en de betaling bevestigen. Simpel, snel en veilig.

 

KBC/CBC

(België)

Je kiest KBC/CBC als betaalmethode in het betaalscherm. Je kiest je bank, KBC of CBC. Je wordt doorgestuurd naar de omgeving van je bank en kiest hier op welke manier je wenst te betalen. Vervolgens verricht je de betaling binnen de beveiligde omgeving van je bank.

 

Overboeking

Een Overboeking is de meest standaard manier van betalen. Iedereen met toegang tot internetbankieren heeft de mogelijkheid om op deze wijze te betalen. Via de eigen vertrouwde bankomgeving kan de consument een betaling voldoen.


Kiddoez
IBAN: NL91 SNSB 0773 2589 49
BIC/SWIFT: SNSBNL2A

 

Sofort Banking

(Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland (enkel in EURO), Polen (enkel in EURO), Italië, Spanje, België, Nederland)

Je selecteert je land en de bank waarmee de betaling wil verrichten. Je bevindt je nu op het login-gedeelte van het beveiligde betalingsformulier. Je meldt je aan met je gegevens voor internetbankieren. Je bevestigt de overschrijving met pincode of kaartlezer en ontvangt een bevestiging van de overschrijving en/of bevestiging van de bestelling van onze webshop.